Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лека торта ”Бени”

От Вкусотиите на Бени
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За блата:

350 грама обикновени бисквити,
250 грама масло,
2-3 супени лъжици вода

За крема :

20 г желатин,
1 кофичка кисело мляко 3,6 процента,
1 и 1/2 ч.чаша захар,
50 г суха бяла сметана,
2 банана,
1 руло по ваш вкус



Бисквитите се натрошават в блендер на трохи, към които се прибавя леко разтопеното масло и малко вода. Разбърква се до получаване на еднородна смес, която се притиска с пръсти към дъното и стените на тава със свалящи стени с големина от 26-28 см. Слагате блата да се пече за 10 минути на 200 градуса.

Приготвянето на крема:

Изсипете желатина в около 120 мл.студена вода, изчакайте да набъбне и го разтворете на водна баня. Разбийте киселото мляко и захарта с миксер.
В отделна купа разтворете сметаната в малко мляко или вода и я смесете с киселото мляко. Към тази смес добавете желатина. Разбъркайте, докато се получи пухкав крем. След като сте опекли и охладили бисквитения блат го пълните с една трета от крема. Нарязвате рулото и го подреждате върху крема, който преди това сте оставили малко да стегне за 10-15 минути в хладилника. Нарязвате бананите на колелца и ги подреждате върху рулото. Заливате с останалия крем и украсявате пожелание. В моя случай, аз затоплих малко течен шоколад, сложих го в найлонче отрязах ъгълчето и направих кръгове върху тортата. С клечка или дървено шишче направих шарка, като минавах през кръговете от средата на вън и се получи нещо като паяжина.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло банани руло бяла захар кафява захар кисело мляко готварска сметана вода чаени бисквити желатин

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче