Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кюфтенца от сирене "Котидж" и пресни билки

Леки и здравословни

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г котидж
  • 100 г чери домати, нарязани
  • Настърганата кора на ½ лимон
  • 50 г пармезан, настърган
  • 25 г пресни смесени билки (босилек, магданоз и мащерка е добра комбинация), нарязани
  • 50 г спанак, нарязан на ситно
  • 75 г бяло брашно
  • 1 супена лъжица зехтин

Начин на приготвяне:

  1. В купа смесете всички съставки с изключение на брашното и олиото. Разбъркайте добре, след което добавете брашното.
  2. Загрейте олиото в голям тиган на среден огън. Изпържете кюфтенцата на партиди, като сместа трябва да ви стигне за общо шест. Най-лесно ще ви бъде да използвате лъжица, за да ги направите с еднаква големина.
  3. Обърнете ги, когато станат хрупкави и златисти отдолу.
  4. Сервирайте кюфтенцата горещи, поръсен с пармезан и билки.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чери домати лимон извара спанак пармезан брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче