Необходими продукти: 1 килограм картофи, 500-600 гр.кайма, 1-2 глави лук, 2 яйца, 1/2 връзка магданоз, 200 гр.гъби (най-добре печурки), сол, черен пипер на вкус, щипка кимион, 1 ч.чаша бяло вино, балканска ръсеница на пикантина, 7-8 суп.лъж. олио, 100 гр.кашкавал.
Каймата се обърква с много ситно нарязаните гъби, лука, магданоза, разбитите яйца, сол и черен пипер. Оформя се едно голямо кюфте в средата на намазнена тавичка и наоколо се подреждат в кръг картофите, нарязани на кръгчета. Картофите се поръсват с балканската ръсеница, налива се бялото вино, малко водичка и олио и се пече около 40-50 минути в умерена фурна. Когато е почти готово, кюфтето се поръсва с настъргания кашкавал и се запича още няколко минути, докато стане златисто на цвят. Става страхотно ястие. Картофите от бялото вино се топят в устата, а кюфтето става сочно и ароматно.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.