1 бр.свинско бонфиле - 500 г
лимонов сок
черен пипер
соев сос
плънка
2с.л. зехтин
1 глава кромид лук
1 морков
50 мл бяло вино
150 г тиква, сварена
стафиди
орехи
черен пипер
мащерка
щипка канела
глазура
1с.л. боровинков конфитюр
1с.л. горчица
2 с.л. кетчуп
розмарин
филето се разтваря с остър нож
поръсва се с лимонов сок, соев сос и черен пипер и се оставя покрито с фолио за 1 час в хладилника
приготвя се плънката
в затоплената мазнина се задушават нарязаните на дребно лук и моркови
добавя се бялото вино, тиквата, на кубчета, стафидите и се готви 2-3 минути
овкусява се с подправките, добавят се счукани орехи и се оставя да застине
плънката се разстила върху изтъненото филе и внимателно се завива
тавичката за печене се намазва със зехтин и оформеното руло се прехвърля в нея с ръба надолу
продуктите за глазурата се смесват в малка чашка и се разбъркват добре
с получената смес са намзва рулото
слагат се 2 с.л. вода на дъното на тавичката - и няколко стръкчета розмарин
пече се 15 минути на 185 С и се обръща
намазва се с остатъка от глазурата
пече се още 15 минути
оставя се да изстине за 5-10 минути и се реже на парчета
сервира се със соса, отделен при печенето и гарнитура
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност