Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крехко свинско бон филе с ароматен пълнеж

От Соня Шатева Соня Шатева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

    1 бр.свинско бонфиле - 500 г
    лимонов сок
    черен пипер
    соев сос

плънка

    2с.л. зехтин
    1 глава кромид лук
    1 морков
    50 мл бяло вино
    150 г тиква, сварена
    стафиди
    орехи
    черен пипер
    мащерка
    щипка канела

глазура

    1с.л. боровинков конфитюр
    1с.л. горчица
    2 с.л. кетчуп
    розмарин



    филето се разтваря с остър нож
    поръсва се с лимонов сок, соев сос и черен пипер и се оставя покрито с фолио за 1 час в хладилника
    приготвя се плънката
    в затоплената мазнина се задушават нарязаните на дребно лук и моркови
    добавя се бялото вино, тиквата, на кубчета, стафидите и се готви 2-3 минути
    овкусява се с подправките, добавят се счукани орехи и се оставя да застине
    плънката се разстила върху изтъненото филе и внимателно се завива
    тавичката за печене се намазва със зехтин и оформеното руло се прехвърля в нея с ръба надолу

    продуктите за глазурата се смесват в малка чашка и се разбъркват добре
    с получената смес са намзва рулото
    слагат се 2 с.л. вода на дъното на тавичката -  и няколко стръкчета розмарин
    пече се 15 минути на 185 С и се обръща
    намазва се с остатъка от глазурата
    пече се още 15 минути
    оставя се да изстине за 5-10 минути и се реже на парчета
    сервира се със соса, отделен при печенето и гарнитура

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяло вино черен пипер розмарин мащерка моркови боровинки стафиди свинско конфитюр тиква канела кетчуп лимонов сок соев сос орехи кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче