Тесто:
60 г меко масло
80 г кафява захар - светла
1/2 яйце
1 и 1/2 с.л. кисело мляко
1 ванилия
1/2 ч.л. канела
30 г филирани бадеми
100 г бяло брашно
1/3 ч.л. бакпулвер
1/3 ч.л. сода за хляб
Кръмбъл:
20 г студено масло на кубчета
50 г бяло брашно
40 г кафява захар - светла
30 г филирани бадеми
1/2 ч.л. канела
8-10 бр. пресни череши
Пригответе тестото като разбъркате маслото със захарта с телена бъркалка. Прибавете млякото, яйцето, бадемите, канелата и ванилията. Смесете брашното с набухвателите (содата и бакпулвера) и го сипете в маслената смес. Разбъркайте добре до гладка консистенция, наподобяваща гъст крем. За кръмбъла смесете в купа брашното, захарта, канелата и бадемите. Разбъркайте и прибавете към тях маслото на кубчета. Стрийте с пръсти до маслени трохи. Със супена лъжица гребнете от тестото и го пуснете в купата с маслените трохи. Оваляйте добре отвсякъде и подредете в тава покрита с хария за печене на разстояние една от друга. Притиснете леко и в средата на всяка бисквита сложете по една измита и подсушена череша. Печете до златисто за около 15 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО