Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Киш с домати, гъби и сметана

От Вкусотиите на Бени
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За тестото:
250 гр.брашно,
90 гр.масло,
1 щипка сол, около
100 мл. хладка вода.
За плънката:
6-7 суп. лъж. олио (зехтин),
1-2 скилидки чесън,
350 гр.гъби,
3 яйца,
100-120 гр.кашкавал,
3 домата (може и от консерва с цели домати),
4-5 листа босилек (ако не ви допада може да го замените както аз направих с градинска чубрица),
сол на вкус,
200 гр заквасена сметана (може и малко по- малко да се сложи),
1 суп. лъж. галета


1. От изброените продукти замесете тесто и го разтелете във форма за тертелини с размер от 28 см големина и диаметър 11 см. Оставете я в хладилника да почине за 30 минути в хладилника.

2. В сгорещеното олио (зехтин) запържете ситно нарязания чесън. Добавете на шайби нарязани гъбите и ги пържете до готовност. Оставете ги да се охладят.

3. Разбийте яйцата и към тях прибавете гъбите, настъргания кашкавал, два от доматите, обелени и нарязани на кубчета, наситнете босилека (или наръсете чубрицата), солта на вкус и сметаната. Разбъркайте добре.

4. Надупчете с вилица охладеното тесто, поръсете го с галетата и изсипете сместа върху него. Отгоре наредете няколко парченца от третия домат.

5. Изпечете киша за 35-40 минути в предварително загрята фурна при температура 180-200 градуса.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чубрица олио домати яйца заквасена сметана кашкавал вода гъби босилек галета брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче