Картофеното пюре с бекон е кремообразно, пухкаво и пълно с аромат! Украсено е с хрупкав бекон, зелен лук и в добавка- малко крема сирене.
Tова картофено пюре с бекон е най-доброто! Приготвя се бързо и е изключително лесно. Идеалната гарнитура към пържените кюфтета. Ако искате да го съчетаете с нещо по-изискано и да го превърнете в ястие към вечерята с приятели- поднесете го с филе миньон с масло и червено вино. Мммм, вкусно!
Децата ми могат да ядат картофено пюре почти на всяко хранене, но понякога обичам да променям някои неща. Защо да си хапваме просто картофено пюре, когато има бекон! Всичко е по-хубаво с бекон, нали?! Е, добре, може би не всичко, но почти всичко.
Приготвянето му не отнема повече време от това на обикновените картофи. Просто запържете бекона, докато картофите се готвят и го оставете малко да изстине. След това го нарежете заедно със зеления лук и сте готови за картофите.
А може просто да хвърлите всичко заедно в тенджерата. Използвайте преса за картофи или пасатор в зависимост от това как обичате картофите си. Ето и необходимите продукти за 6 порции:
Необходими продукти:
- 2 кг картофи, обелени, измити и нарязани на кубчета
- 3-4 ленти бекон
- 1/4 чаша нарязан зелен лук
- 3 с.л меко крема сирене
- 1/4-1/2 чаша прясно мляко
- Сол и черен пипер на вкус
- Нарязан пресен магданоз за украса по желание
Сварете картофите за около 15-20 минути докато омекнат. Докато картофите се варят, запържете бекона до хрупкавост, охладете го леко и го натрошете или нарежете.
Начин на приготвяне:
- Отцедете картофите, добавете половината от бекона, зеления лук, крема сиренето и 1/4 чаша мляко.
- Намачкайте с преса за картофи или използвайте ръчен миксер, докато постигнете желаната консистенция.
- Ако картофите ви се струват малко твърди, добавете още мляко. Опитайте за сол и черен пипер и коригирайте съответно.
- Гарнирайте със запазения бекон и нарязания магданоз, ако желаете.