Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Испанска пилешка яхния

Сгряваща тялото

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 500 г обезкостени пилешки бутчета без кожата
  • 1 червена чушка, нарязана на едро
  • 1 голяма глава лук, нарязана
  • 2 скилидки чесън, наситнени
  • 1 супена лъжица бял винен оцет
  • 1 супена лъжица пушен червен пипер
  • 400 мл пилешки бульон
  • голяма шепа черни маслини
  • 50 г филирани бадеми, препечени
  • варен ориз или хрупкав хляб при поднасяне

Начин на приготвяне:

  1. В голяма тенджера загрейте 1 с.л от зехтин.
  2. Подправете пилето и го запечете от двете страни за 7-8 минути до златисто, след което оставете настрана в чиния.
  3. Сложете останалия зехтин в тенджерата заедно с чушката, лука и чесъна.
  4. Пържете на среден степен на котлона за 8 минути или до леко златисто. Добавете оцета и гответе 1 мин.
  5. Върнете пилето в тенджерата при чушките. Подправете с червения пипер и сипете бульона.
  6. Оставете да заври, след което намалете и нека да къкри за 25 минути, докато пилето се свари.
  7. Добавете маслините и бадемите и сервирайте с гарнитура от ориз или хрупкав хляб.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин лук пилешко пилешки бульон оцет пушен червен пипер червени чушки бадеми маслини ориз

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче