Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 500 г обезкостени пилешки бутчета без кожата
- 1 червена чушка, нарязана на едро
- 1 голяма глава лук, нарязана
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1 супена лъжица бял винен оцет
- 1 супена лъжица пушен червен пипер
- 400 мл пилешки бульон
- голяма шепа черни маслини
- 50 г филирани бадеми, препечени
- варен ориз или хрупкав хляб при поднасяне
Начин на приготвяне:
- В голяма тенджера загрейте 1 с.л от зехтин.
- Подправете пилето и го запечете от двете страни за 7-8 минути до златисто, след което оставете настрана в чиния.
- Сложете останалия зехтин в тенджерата заедно с чушката, лука и чесъна.
- Пържете на среден степен на котлона за 8 минути или до леко златисто. Добавете оцета и гответе 1 мин.
- Върнете пилето в тенджерата при чушките. Подправете с червения пипер и сипете бульона.
- Оставете да заври, след което намалете и нека да къкри за 25 минути, докато пилето се свари.
- Добавете маслините и бадемите и сервирайте с гарнитура от ориз или хрупкав хляб.
ИЗБРАНО