Необходими продукти:
- 4 малки пилешки гърди
- 3 супени лъжици настърган пармезан
- 100 г брашно
- 1 голямо яйце, разбито
- 75 г галета
- 75 мл олио
Начин на приготвяне:
- Сложете слой хартия за печене върху плота и поставете пилешките филета отгоре. Покрийте с друго парче пергаментова хартия и с точилка намачкайте пилето до дебелина 2-3 мм.
- Сложете брашното в чиния заедно с щипка сол и черен пипер. В друга чиния разбийте яйцето .
- Потопете всяко пилешко филе първо в брашното, след това в яйцето.
- Смесете заедно галетата и пармезана в плитка купа. Овъргаляйте пилето в сместа, така че да се покрие напълно с галетата.
- Загрейте олиото в голям тиган на силен огън и изпечете пилешките шницели два по два.
- Запържете ги за 2-3 минути от всяка страна, докато станат напълно златисти, след което ги извадете върху кухненска хартия, за да се отцедят.
- Поднесете с любимите пържени картофки или със салата.
ИЗБРАНО