Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хрупкави пилешки шницели

Поднесете с любимите пържени картофки или със салата

30’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 малки пилешки гърди
  • 3 супени лъжици настърган пармезан
  • 100 г брашно
  • 1 голямо яйце, разбито
  • 75 г галета
  • 75 мл олио

Начин на приготвяне:

  1. Сложете слой хартия за печене върху плота и поставете пилешките филета отгоре. Покрийте с друго парче пергаментова хартия и с точилка намачкайте пилето до дебелина 2-3 мм.
  2. Сложете брашното в чиния заедно с щипка сол и черен пипер. В друга чиния разбийте яйцето .
  3. Потопете всяко пилешко филе първо в брашното, след това в яйцето.
  4. Смесете заедно галетата и пармезана в плитка купа. Овъргаляйте пилето в сместа, така че да се покрие напълно с галетата.
  5. Загрейте олиото в голям тиган на силен огън и изпечете пилешките шницели два по два.
  6. Запържете ги за 2-3 минути от всяка страна, докато станат напълно златисти, след което ги извадете върху кухненска хартия, за да се отцедят.
  7. Поднесете с любимите пържени картофки или със салата.

Дайте оценка:

Тагове: олио пилешко яйца пармезан галета брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче