1 ч.ч. захар
2 ванилии
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. олио
брашно - колкото поеме до твърдо тесто (около 1 кг)
Крем:
1 литър прясно мляко
6 с.л.брашно
3 яйца
2 ванилии
захар на вкус
1. Разточва се кора около 2 мм, режем на лентички, които увиваме около формичка за фунийка (продават се готови).
2. Намазваме тава с малко олио и редим фунийките, след което ги слагаме да се пекат. Когато се опекат, ги пълним с крем.
3. Сваряваме крема и пълним фунийките.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО