2 филета, всяко по 180 г
черен пипер
лимонов сок
1-2 картофа, около 250 г
няколко стръка пресен лук или чесън
2 с.л. зехтин
масло, колкото малък орех
сол
рибата се маринова в лимонов сок и черен пипер за около 30 минути сн.1
картофите се настъргват на едро ренде сн.2
лукът се нарязва на дребно и се смесва с настърганите картофи
в тиган се загрява 1 с.л. зехтин с половината от маслото
слага се от картофената смес и се оформя според големината на филето сн.3
рибата се поставя върху картофите и се посолява сн.4
отгоре се покрива плътно с картофена смес
тигана се покрива с капак и се пържи(задушава) 4-5 минути на среден към силен огън
проверява се за готовността, като се повдигне внимателно с шпатула, ако се отлепя от тигана е готово сн.5
обръща се и се покрива с капака за още 4 минути
изважда се и отново се добавя мазнина(зехтин и масло) за следващото филе
(аз ги пържих едно по едно, но ако са по-малки ще може по 2 наведнъж, тогава цялата мазнина се поставя наведнъж)
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.