За блатовете:
5 яйца,
1 чаена чаша захар,
180 гр пшенично нишесте,
1 (10 гр.) бакпулвер,
1 ванилия.
За сиропа:
200 мл вода,
8-9 супени лъжици захар.
За крема:
Готов сметанов крем за торти, филирани бадеми за украса и шоколадови пръчици.
Смесват се яйцата със захарта и се разбиват хубаво, след това се прибавя нишестето, бакпулверът, ванилията и се разбиват до напълно разтваряне на захарта. Сместа се разделя на две части. Застила се тава с големина 26 см с хартия за печене, намазва се с малко олио и се изсипва половината смес. Печете блата във фурната с вентилатор на 180 градуса, ако нямате вентилатор, печете на 200 градуса за 20-25 минути. Повтаряте същата процедурата за втория блат. Оставете да се охладят и внимателно махнете хартията за печене от блатовете, като преди това ги обърнете.
За сиропа в подходяща тенджерка сложете захарта, карамелизирайте до светло кафяв цвят и изсипете водата. Оставете на котлона да поври за 4-5 минути, докато карамелът се разтопи и се получи сироп. Сметановия крем разбийте според указанието на опаковката. Сложете един от блатовете в подходяща чиния за торта, сиропирайте го с половината от карамеления сироп, намажете го с половината сметанов крем, поръсете с филирани бадеми, шоколадови пръчици. Сложете втория блат отгоре и повторете процедурата по същия начин, както първия. Украсете по желание. Оставете готовата торта за 3-4 часа в хладилника преди консумация. Става страхотна на вкус.