Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Доматена супа по селски

Вкусна е и студена, и топла

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Сол и черен пипер на вкус
  • 5-6 кисели краставички, на дребно
  • 400 г домати, на кубчетата
  • Зехтин екстра върджин
  • 2 глави червен лук, на дребно
  • 2 ч.ч. доматен сок
  • Сос TABASCO©, на вкус
  • 3 с.л. винен оцет
  • 1 скилидка чесън, наситнен
  • Пресен босилек, за сервиране

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. В нагорещен дълбок тиган или тенджера с малко зехтин на дъното се запържва лукът, а след 3-4 мин. се добавят киселите краставички.
  2. След още 3 мин. се добавя чесънът и всичко се овкусява със сол, черен пипер и малко сос "Табаско". Сместа се разбърква.
  3. Прибавя се доматения сок и се изчаква сместа да закъкри. Огънят се намаля до средна степен и се добавят нарязаните домати, както и оцетът.
  4. Супата се оставя да къкри на бавен огън около 20 мин.
  5. Половината от нея се прехвърля в блендер и се смила до получаване на еднородна смес, която се връща обратно в съда.
  6. Сервирайте ястието горещо или студено, като украсите всяка порция с листа от пресен босилек.

ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен лук домати винен оцет кисели краставички босилек сос "Табаско"

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче