Необходими продукти:
- Сол и черен пипер на вкус
- 5-6 кисели краставички, на дребно
- 400 г домати, на кубчетата
- Зехтин екстра върджин
- 2 глави червен лук, на дребно
- 2 ч.ч. доматен сок
- Сос TABASCO©, на вкус
- 3 с.л. винен оцет
- 1 скилидка чесън, наситнен
- Пресен босилек, за сервиране
Начин на приготвяне:
- В нагорещен дълбок тиган или тенджера с малко зехтин на дъното се запържва лукът, а след 3-4 мин. се добавят киселите краставички.
- След още 3 мин. се добавя чесънът и всичко се овкусява със сол, черен пипер и малко сос "Табаско". Сместа се разбърква.
- Прибавя се доматения сок и се изчаква сместа да закъкри. Огънят се намаля до средна степен и се добавят нарязаните домати, както и оцетът.
- Супата се оставя да къкри на бавен огън около 20 мин.
- Половината от нея се прехвърля в блендер и се смила до получаване на еднородна смес, която се връща обратно в съда.
- Сервирайте ястието горещо или студено, като украсите всяка порция с листа от пресен босилек.