Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Домашна точена баница

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За тестото:
1 с.л. сол,1 с.л. захар ,1 с.л. олио,1 с.л. оцет,
1 яйце
и около 500-600 гр. брашно - колкото ви поеме,
300 мл хладка вода.
Плънка:
4-5 яйца,
около 500 гр. сирене,
100 гр. кисело мляко, в което
разтваряме 1 к.л. сода бикарбонат
1 пакетче масло

В тава изсипваме хладката вода, в която разтваряме солта, захарта, олиото и оцета. Добавяме разбитото яйце, пресяваме брашното и замесваме гладко и меко тесто. Разделаме го на 4-5 топки, които намазняваме с олио или масло и увиваме вьв фолио. Правим си пльнка от 4-5 яйца, около 500 гр. сирене, 100 гр. кисело мляко в което разтваряме 1 к.л. сода бикарбонат. Разтопяваме 1 пакетче масло, с което ще поръсваме корите. Като ви е готово тестото, вземате топка и разточвате, след това я дърпате, докато стане прозрачна като вестник и изрязвате с нож краищата. Поръсвате масло, плънка и увивате на охлюв. Така всички топки. Накрая намазвате с разбит жьлтьк и заливате с една чаена чаша прясно мляко. Аз пека на 150 градуса до готовност.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио оцет яйца бяла захар бяло брашно кафява захар сода кисело мляко краве сирене вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче