Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Домашен хляб

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

300 мл топла вода,
1 с.л. зехтин,
1 с.л. захар,
1 ч.л. сол,
500 г брашно,
10 г прясна мая, 
50 г разтопено масло


Замесете меко тесто. Завийте го и го оставете да втаса за около час на топло. Разточете тестото на правоъгълник. Намажете го с масло. Разделете го на 3 ленти. Сложете ги една върху друга. Нарежете ги на правоъгълници. Подредете ги изправени в намазана с масло форма за кекс. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат отново. Намажете хлебчето с останалото масло. Печете го в предварително загрята на 180 С фурна за 30-40 минути. Не забравяйте да сложите съд с вода на дъното на фурната.Това хлебче няма нужда да се реже на филийки, само се дели.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло бяла захар прясна мая кафява захар вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче