Необходими продукти:
- 300 г сурова наденица
- 2 глави червен лук
- 800 г сварен боб
- 10 чери доматчета, разполовени
- 3 скилидки чесън, наситнени
- 2 люти чушки, на едро
- 1 тиквичка (по желание)
- 1 с.л. доматено пюре
- 180 г смлени домати
- Червен пипер
- Сол и черен пипер
- Олио
- Магданоз
Начин на приготвяне:
- Наденицата се запържва в нагорещен тиган с малко сол и черен пипер, като се обръща от всички страни. После се изважда и се оставя настрана.
- В същия тиган се капва малко олио, в което се сотира червения лук с лютите чушки и чесъна.
- Ако се добавя тиквичка, тя се нарязва на колелца и се прибавя в тигана за 2-3 мин.
- Изсипва се супена лъжица червен пипер, заедно с доматеното пюре. Всичко се разбърква и се добавят млените домати. Налива се 1 ч.ч. топла вода и ястието се оставя да покъкри, докато течността се изпари почти напълно.
- Наденицата се нарязва на колелца, чери доматите се разполовяват, а свареният боб се отцежда. Тези съставки се прибавят към ястието, огънят се намаля и след 5 мин. гозбата се опитва за сол. Поръсва се с наситнен магданоз. Сервира се гореща с препечен хляб, люти чушки и обелени скилидки чесън.
Да ви е сладко!