Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Чорбаджийска друсаница с боб

Лесна и бърза гозба за цялото семейство

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 300 г сурова наденица
  • 2 глави червен лук
  • 800 г сварен боб
  • 10 чери доматчета, разполовени
  • 3 скилидки чесън, наситнени
  • 2 люти чушки, на едро
  • 1 тиквичка (по желание)
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 180 г смлени домати
  • Червен пипер
  • Сол и черен пипер
  • Олио
  • Магданоз

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Наденицата се запържва в нагорещен тиган с малко сол и черен пипер, като се обръща от всички страни. После се изважда и се оставя настрана.
  2. В същия тиган се капва малко олио, в което се сотира червения лук с лютите чушки и чесъна.
  3. Ако се добавя тиквичка, тя се нарязва на колелца и се прибавя в тигана за 2-3 мин.
  4. Изсипва се супена лъжица червен пипер, заедно с доматеното пюре. Всичко се разбърква и се добавят млените домати. Налива се 1 ч.ч. топла вода и ястието се оставя да покъкри, докато течността се изпари почти напълно.
  5. Наденицата се нарязва на колелца, чери доматите се разполовяват, а свареният боб се отцежда. Тези съставки се прибавят към ястието, огънят се намаля и след 5 мин. гозбата се опитва за сол. Поръсва се с наситнен магданоз. Сервира се гореща с препечен хляб, люти чушки и обелени скилидки чесън.

Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер олио червен лук чери домати магданоз наденица люти чушки тиквички боб доматено пюре

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче