Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

2 пакета бишкоти,
600 г сметана,
300 г маскарпоне,
1 чаша захар,
2 супени лъжици какао,
1 супена лъжица желатин,
1 ванилия,
лимонена кора - настъргана,
1 чаша сварено кафе с 1 лъжичка мед,
1 чаша прясно мляко,
1 суп. лъж. ром,
малко червена сладкарска боя

Взима се една купа и нейната вътрешност се покрива с кухненско фолио. Бишкотите една по една се слагат в кафето, млякото и рома, след което се редят по стените на купата. 300 г от сметаната се разбиват с 1/2 от захарта. Маскарпонето също се разбива с другата част от захарта. Смесват се на пухкав крем. Добавя се ванилията, лимонената кора и желатинът, който се слага в малко студена вода, след което се нагрява леко, за да се разтвори.

Кремът се разделя на две части, като в едната се слага какаото и хубаво се разбърква. В купата се излива първо белият крем, а след това и кафявият. Покрива се с бишкоти, предварително напоени в млякото и кафето. Поставя се в хладилника да стегне и се обръща в подходяща чиния.Маха се фолиото и се украсява с разбита сметана.

Дайте оценка:

Тагове: маскарпоне бяла захар ванилия сладкарска сметана какао нескафе бишкоти

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче