2 пакета бишкоти,
600 г сметана,
300 г маскарпоне,
1 чаша захар,
2 супени лъжици какао,
1 супена лъжица желатин,
1 ванилия,
лимонена кора - настъргана,
1 чаша сварено кафе с 1 лъжичка мед,
1 чаша прясно мляко,
1 суп. лъж. ром,
малко червена сладкарска боя
Взима се една купа и нейната вътрешност се покрива с кухненско фолио. Бишкотите една по една се слагат в кафето, млякото и рома, след което се редят по стените на купата. 300 г от сметаната се разбиват с 1/2 от захарта. Маскарпонето също се разбива с другата част от захарта. Смесват се на пухкав крем. Добавя се ванилията, лимонената кора и желатинът, който се слага в малко студена вода, след което се нагрява леко, за да се разтвори.
Кремът се разделя на две части, като в едната се слага какаото и хубаво се разбърква. В купата се излива първо белият крем, а след това и кафявият. Покрива се с бишкоти, предварително напоени в млякото и кафето. Поставя се в хладилника да стегне и се обръща в подходяща чиния.Маха се фолиото и се украсява с разбита сметана.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.