1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кокосово брашно
125 г масло
400 г извара
1 ч.ч кисело мляко
1 к.л. сода
300 г смокини
Разбиваме с миксер яйцата със захарта, докато сместа не стане леко кремообразна (3-4 минути на висока степен). След това в чашата с мляко прибавяме содата, за да шупне и прибавяме към сместа. Прибавяме брашното и кокосовото брашно и разбъркваме. Накрая добавяме изварата и маслото и разбъркваме до получаването на хомогенна смес.
Изсипваме в намазнена тавичка. Отгоре слагаме нарязаните на две половини смокини и печем на 180 г за 30 минути. След изпичане поръсваме с кокос или пудра захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО