Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Барбекю пица с гъби

Тази пица е вегетариански вариант на класическата пица с пилешко месо.

От Юлиян Илиев
Юлиян Илиев

Всички останали съставки, които допринасят за уникалния вкус на оригинала, са налице и тук: специфичният барбекю сос (от тук идва и името на рецептата), топящите се сирена (комбинация от моцарела и Гауда, която носи богат аромат, но и в същото време потушава силния опушен вкус от барбекю соса), както и не на последно място - сладкия вкус на червения лук. На мястото на пилешките гърди тук в ролята на основна съставка от плънката влизат гъбите. Приготовлението отнема минути, а продуктите можете да си набавите почти навсякъде.

Необходими продукти:

  • Зехтин (еxtra-virgin)
  • Готово тесто за пица, оставено на стайна температура
  • Барбекю сос (на вкус)
  • 200 гр. прясна моцарела
  • 60 гр. Сирене Гауда, настъргано (около ½ чаена чаша)
  • Половин глава червен лук, нарязана на тънки полумесеци
  • Сол и едро смлян черен пипер
  • Счукани зрънца от червен пипер
  • Листа от пресен кориандър

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 250° като поставите решетката за печене в горната й половина. През това време нарежете гъбите на едри парчета и ги изсипете в голяма купа. Полейте ги със зехтин, разбъркайте ги и оставете купата настрана.
  2. Размесете необходимото количество от тестотото до получаване на блат с диаметър около 30 см. Поставете блата върху хартия за печене и печете в загрятата фурна за около 5 мин. така че тестото да не променя цвета си или да загаря.
  3. Извадете блата от фурната и намажете горната страна на блата с барбекю соса. Идва ред на моцарелата и настърганото Гауда сирене, а след това и на полумесеците от червен лук. Най-отгоре разпределете овкусените със зехтин гъби и поръсете със сол и черен пипер.
  4. Върнете пицата във фурната и печете за около 15-20 минути, така че сирената да се разтопят, а гъбите да придобият златист цвят.
  5. Реклама след 7-ми параграф
  6. Ако фурната ви има опция за режим "вентилатор", включете го и печете за около още две минути. Целта е гъбите да се изпекат още малко, а сирената да хванат лека коричка на места.
  7. Извадете пицата от фурната и посипете с още малко барбекю сос. Поръсете с натрошените зърна червен пипер и украсете с листа от пресен кориандър.

Сервирайте пицата докато е още гореща. А ако нямате на какво да я поднесете и винаги при опит за разрязване всичко става "на кайма", ето нашето изкусително предложение, което може да разреши всичките ви проблами с поднасянето на домашната пица пред домочадието, приятелите и гостите:

Подаръчен сет за пица 3 части

В комплекта: плоча за печене, дървена дъска и нож за пица

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер червен пипер кориандър моцарела

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче