Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За свети Валентин: Изненадайте половинката си с домашно приготвена торта

Подгответе се за наближаващия празник

Ако искате да зарадвате вашата половинка за идващия празник на св. Валентин с торта във формата на сърце, която сте приготвили сами, но ще ви е за първи път, значи сте попаднали на правилното място. Лесното на тази задача е, че може да намерите готови смеси за блатове, кекс или брауни, които да смесите с малко мляко и растителна мазнина и да послужат за основа на вашата торта. Освен това няма да ви е необходима специална форма на сърце, за да придобие тя този вид.

Важно е обаче да имате една кръгла и една квадратна. Така накрая много лесно ще постигнете красиво сърце, но точно как ще разберете по-нататък.

За украса на тортата може да използвате всичко, каквото фантазията ви роди. Глазура от шоколад, маслен крем в различни цветове, натрошени ядки или цветни пръчици. Изборът е изцяло ваш, а в тази рецепта само ще ви дадем няколко насоки.

И нека сега пристъпим към действие.

Необходими продукти:

  • Около 430 г готова смес за блат
  • 1 ч.л. вода
  • 1/3 ч.ч. олио
  • 3 големи яйца
  • 1 ч.ч. студено мляко
  • 100 г ванилов пудинг на прах
  • ¼ ч.ч. пудра захар
  • 200 мл сладкарска сметана
  • 1 ч.л. сладкарска червена боя
  • Украса, по желание

Начин на приготвяне:

  1. В купа сложете сместа за блатовете, водата, олиото и яйцата. Разбийте с миксер на ниска степен за 30 сек., докато се смесят. Увеличете уреда на средна скорост и разбийте за още 2 мин.
  2. Разпределете сместа между квадратната и кръглата форма. Изпечете ги за около 25-30 мин., или докато забодена в тях дървена клечка за зъби излезе чиста.
  3. Извадете блатовете да изстинат върху решетка.
  4. В купа смесете заедно млякото, пудинга и пудрата захар. Разбийте за 2 минути.
  5. Разбийте сметаната и я прибавете към пудинговата смес.
  6. Накрая, внимателно разбъркайте вътре сладкарската боя, докато придобие хубав розов цвят.
  7. Разрежете кръглия блат на две равни половини. Обърнете квадратния с единия от върховете му нагоре, така че да виждате ромб. В горните му две страни сложете по една от двете половини на кръглия блат и ще видите как ще получите чудесно сърце.
  8. Разнесете розовия крем по цялата повърхност на тортата. Декорирайте я по желание и изкарайте един невероятен празник с любимия си човек.

Снимка: iStock by Getty Images

 

Дайте оценка:

Тагове: олио яйца пудра захар сладкарска сметана прясно мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче