Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Всичко опира до теглото: Как да изберете най-сочните лимони

Начинът е изключително лесен


Ако приготвяте домашен дресинг за салата или друго, което изисква лимонов сок, винаги залагайте на прясно изцедения такъв. Освен че вкусът му е незаменим, той притежава неизброими полезни качества за организма.

За да се възползвате от максимално количество течност обаче, трябва да знаете как да изберете правилните лимони. Не всички са подходящи за целта, затова е добре да знаете накъде да насочите вниманието си.

Начинът да разберете дали един от тези жълти цитруси ще пусне достатъчно сок е елементарен.

Всичко опира до теглото

Да, точно така. Ако лимонът е по-тежък, значи е по-сочен. Проверете го като вземете два еднакви по големина плода и прецените кой от тях е с по-голямо тегло. Може да се наложи да направите тази процедура с няколко лимона, но крайният резултат наистина ще си струва.

Ако плодът е много твърд, вероятно е зелен и няма да узрее повече на плота или в хладилника ви. Лимоните зреят най-добре на дърветата и колкото по-дълго време стоят на тях, толкова по-сочни стават.

Трябва да внимавате и за много меки плодове и такива със следи от мухъл върху кората.

Попаднете ли случайно на лимони от сорта "Майер", не се колебайте да купите от тях. Те са с по-кръгла форма, с много фина и тънка кора и изключително сочни. Цветът им може да варира от тъмно жълт до оранжев, а вкусът не е толкова кисел.

Как да съхранявате правилно лимоните

Специалистите препоръчват да се държат в хладилника, за да запазят свежестта си за повече време. Ако предпочитате да ги държите в купа на плота, не забравяйте да ги използвате в рамките на няколко дни, защото ще омекнат бързо и ще се развалят.

Дайте оценка:

Тагове: лимон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче