Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Много сок без усилие: Как да изстискате до капка лимон

Без сокоизтисквачка или друго приспособление


Независимо дали ползвате лимон, за да овкусите салата или просто да капнете малко от сока му в гореща чаша с вода, която да изпиете преди сутрешното си кафе, е добре да знаете как да изстискате максимално неговата вълшебна течност.

Един от най-разпространените методи е да използвате ръчна или електрическа сокоизтисквачка за цитрусови плодове. Те обаче отнемат излишно време, особено в забързаните сутрини, тъй като се налага да ги почистите щателно след употреба. От разрязания наполовина лимон пък често не може да извлечете всичкия сок и голяма част от него отива в кофата за боклук заедно с кората. Затова, нека видим още два начина, благодарение на които ще имате повече от доволно количество сок от всеки цитрусов плод, без да се налага да използвате допълнителни приспособления.

Първи метод:

Вземете лимона и с лек натиск започнете да го търкаляте по плота, докато усетите, че започва да омеква. След това, с помощта на клечка за зъби, пробийте дупка в един от двата му края. Щом стиснете лимона, от нея ще потече достатъчно количество сок, което ще може да контролирате с лекота. Освен това така няма да се налага да внимавате за някоя случайно попаднала в салатата ви семка.

Втори метод:

Разрежете лимона по дължина, след което всяка половина нарежете на колкото големи четвъртинки искате. Така ще имате точни дози пресен лимонов сок, които с лекота ще може да изстискате.

Приберете четвъртинките в добре затваряща се торбичка с цип и съхранявайте в хладилника.

Дайте оценка:

Тагове: лимон лимонов сок

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче