Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вместо пакетиран чипс: Хрупкави моркови с пармезан

Идеални за филмова вечер


Да изпечете морковите е най-лесният начин да извадите на показ техният натурален сладък вкус. Щом изкарат известно време във фурната, те стават карамелизирани и със страхотна текстура, а тази комбинация ги прави повече от задоволитени за небцето.

Но кое би направило морковите още по-вкусни?

Ако бъдат запечени заедно с пармезан, разбира се.

Най-хубавото на тази рецепта е, че може да замените морковите с всякакъв вид зеленчуци, решите ли да се разнообразите. Ето какво ще ви е необходимо:

  • Моркови: Може да използвате както оранжеви, така и други цветове моркови. Трябва да знаете обаче, че различните видове изискват различно време, за да се изпекат.
  • Подправки: Набавете си пресни или сушени риган и розмарин, но ако предпочитате други аромати, не се колебайте да импровизирате. Пушеният червен пипер и естрагонът също са добра опция.
  • Пармезан: И да не пропуснем звездата на тази рецепта, без която морковите няма да придобият този вълнуващ солен вкус и невероятно хрупкава коричка.

Нека видим какво да направите стъпка по стъпка:

  1. Подгответе и подправете морковите, като ги обелите и нарежете на правоъгълни парчета. Овкусете ги с билките и съвсем малко сол и черен пипер, след което ги полейте със струйка олио или зехтин и ги разбъркайте добре с ръце.
  2. В плоска тава, покрита с хартия за печене, разпръснете настъргания пармезан, а върху него разпределете морковите.
  3. Изпечете ги на висока температура, докато стане хрупкава пармезанова коричка.

Преди да сервирате този чудесен заместител на пакетирания чипс оставете го настрани, за да се охлади. След това се насладете на сладко-соления му вкус в компанията на любимите си хора.

Необходими продукти:

  • Около 100 г настърган пармезан
  • 450 г моркови
  • 1 стрък пресен розмарин или ¾ ч.л. сух
  • 1 с.л. зехтин
  • ½ ч.л. сух риган
  • Щипка сол
  • Щипка черен пипер

Дайте оценка:

Тагове: моркови пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче