Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Твърди връхчета: Как правилно да разбивате сметана и белтъци

Няма нищо сложно в това, стига да знаете няколко подробности

Дали предполагате в действителност колко е важно сметаната и белтъците да бъдат разбити по правилния начин?

Ако се постигне това съвършенство, ние ви гарантираме, че ще оберете овациите на вечерта.

Какво е важно да знаете:

Сладкарската сметана се разбива по-лесно, когато е студена, а яйцата - на стайна температура. Малко захар помага и на двата компонента, като създава повече въздушни мехурчета.

Винаги използвайте чиста купа и суха бъркалка (или миксер). След първия етап от разбиването ще се появят меки връхчета. Какво значи това? Когато извадите бъркалката от сместа и я насочите нагоре, сметаната или яйцата ще образуват връхче, което бързо ще увисне надолу.

При всеки следващ етап от разбиването, тези връхчета ще стават все по-твърди. Крайната ви цел е, щом дръпнете бъркалката от сместа и повторите упражнението, описано по-горе, да няма никакво разтичане.

Дайте оценка:

Тагове: яйца сладкарска сметана

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче