Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Съвети за най-доброто приготвяне на различни видове морски риби

Вижте коя с какви подправки си подхожда


Морските риби са питателна и универсална храна, предлагаща голямо разнообразие от вкусове и текстури. За да извлечете най-добрия вкус от тях, следвайте тези съвети, когато готвите ципура, лаврак, паламуд, меджид, сафрид, сардини, барбун и лефер.

Ципура: Тази бяла риба има деликатен вкус, който се съчетава добре с леки подправки и билки. За да запазите фината ѝ природа, избягвайте силните такива и вместо това използвайте билки като розмарин, мащерка или кориандър. Печете или сотирайте ципурата на умерен огън, за да запазите нейната нежност.

Лаврак: Тази средиземноморска риба има богат, сладък вкус, който се съчетава добре с цитрусови плодове и билки като мента, както и с магданоз. Мариновайте лаврака в смес от зехтин, лимонов сок и подправки преди печене или печене на скара, за да подобрите вкуса му.

Паламуд: Тази риба със стегната текстура има силен вкус, който се съчетава добре със силни подправки и билки. Мариновайте я в смес от зехтин, лимонов сок, чесън и чили преди печене във фурната или на скарата, за да подчертаете вкуса му.

Сафрид: Той има леко сладък вкус, който е подходящ за леки подправки. Печете или сотирайте сафрида на умерен огън, като използвате магданоз и лимонов сок.

Меджид: Тази средиземноморска риба има мек и сладък вкус, който се съчетава добре с цитрусови плодове и пресни билки като кориандър. Мариновайте го в дресинг от зехтин, лимонов сок и други подправки. Той е подходящ освен за печене, но и за пържене в панировка от брашно и сол.

Сардина: Тази малка риба има натрапчив вкус, който носи на силни подправки. Печете или ги сотирайте на умерен огън, като използвате билки като розмарин и чесън, за да подчертаете вкуса им.

Барбун: Тази риба има богат вкус, който се съчетава добре със зехтин, лимонов сок, чесън и чили. Най-предпочитан у нас обаче е пържен в олио като преди това се овалва в брашно и сол, а накрая се гарнира с лимонов сок.

Лефер: Той върви добре със силни подправки и билки. Мариновайте го в смес от зехтин, лимонов сок, чесън, сушен розмарин и чили.

Не забравяйте и винаги да купувате пресни морски риби и, според вида на рецептата разбира се, да отстранявате люспите преди да ги сготвите.

Дайте оценка:

Тагове: лаврак лефер ципура

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче