Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

На какво най-много върви горчицата

Задължително я опитайте, поднесена с тези 6 ястия

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Има много видове горчица и сме свикнали да използваме повечето от тях за приготвяне на дресинг за салати, за мариноване на различни видове месо или пък просто като сос, добавен към вурстове и наденички. Но ето и няколко ястия, при които използването ѝ определено отпушва вкуса им.

Снимка: iStock by Getty Images

Печено

Малко мека горчица може да подобри вкуса на нашето печено. Всичко, което трябва да направим, е да намажем месото с него, преди да го сложим във фурната. Но същото важи и за пилешкото. Горчицата има способността да "омекоти" мръвката, да я направи по-сочна и да ѝ придаде уникален аромат. Отлична е и за гарнитурата от печени картофи.

Снимка: iStock by Getty Images

Риба

Горчицата е иедеална и като марината, и като сос, ако я смесим например с малко разтопено масло или лимонов сок. Всичко, което трябва да направим, е да намажем рибата с получената смес и да я сложим да се пече.

Снимка: iStock by Getty Images

Бургери

Когато сглобяваме нашия бургер, можем да използваме малко горчица между отделните съставки, за да го направим по-сочен и вкусен. Това, което може би не знаете обаче, е че можем да намажем питката с нея. Само тя трябва да е леко "пекната" от вътрешната страна, за да не омекне от сосовете. Така нашите бургери ще станат още по-вкусни. Използвайте дижонска горчица, няма да съжалявате.

Снимка: iStock by Getty Images

Яхнии

Супа, яхния, чили кон карне - всички те могат да станат доста по-вкусни, ако добавим малко горчица към тях. В този случай може да се използва и от по-пикантните видове горчица, особено в чилито.

Снимка: iStock by Getty Images

Спагети и други видове паста

Ако добавим малко горчица (за предпочитане дижонска) към соса за спагети, то той ще придобие доста по-вкусен, по-интензивен и по-интересен нюанс.

Снимка: iStock by Getty Images

Картофено пюре и картофена салата

Ако имаме печено с горчица на фурна, то просто заливаме картофеното пюре обилно със самия сос от тавата. Но ако нямаме месо, а само картофи, какво можем да ги направим? Много просто, разбъркваме пюрето с малко краве масло, прясно мляко (ама не много) и, разбира се, 1 с.л. горчица. Отличният резултат е гарантиран!

Дайте оценка:

Тагове: риба краве масло горчица свинско телешко печене бургер супа чили картофи прясно мляко майонеза