Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да притоплим пържени картофи


Всеки, който запази остатъците от пържени картофи с намерението да ги изяде по-късно, е истински оптимист и заслужава да бъде възнаграден. А каква по-хубава награда от отговора на вечно будещия търсене въпрос: Как се притоплят всъщност пържените картофи, за да станат отново апетитни и хрупкави?

Преди да стигнем до край в тази тема, искаме да ви предупредим - никога не прибягвайте към микровълновата. Ако сте любопитни защо, опитайте и разберете сами.

Нека започнем от едно важно правило - преди да изброим различните начини, с които да вдъхнете нов живот на пържените картофи, се уверете, че те са на стайна температура, в противен случай, извадете ги предварително от хладилника поне за 30 минути.

Използвайте конвекторна фурна или Air Frayer

В основата на начина на работа на този вид уреди стои мощен вентилатор, който снабдява фурната с доволно количество горещ въздух. Така не само се ускорява времето за готвене, но и храната става изключително хрупкава.

За притоплянето на пържените картофи е нужен именно такъв метод, който загрява ястията отвън навътре, а не обратно, както е при микровълновата фурна - отвътре навън.

Затова, настройте фурната на 200 градуса с включен вентилатор и сложете картофите за 5-10 минути. Може да се наложи да ги обърнете по някое време, но в общи линии това е всичко.

В Air Frayer ситуацията стои по подобен начин. Нужно ще е обаче да разклатите кошницата няколко пъти по време на притоплянето, тъй като размерът на уреда е много по-малък от този на фурната.

Използвайте тиган

Този метод би работил по-добре за по-малко количество картофи.

В тиган загрейте две чаени лъжички растителна мазнина на средна температура. След това сложете пържените картофки в съда, но нека бъдат на един ред, за да сте сигурни, че ще се стоплят равномерно. Ще са ви нужни от 3 до 5 минути, няколко разбърквания и минимално търпение.

Сервирайте картофките поръсени леко със сол.

Изпържете ги отново

За последния метод ще се наложи да върнете пържените картофи там, откъдето са дошли. Какво имаме предвид? Изпържете ги отново.

Въпреки че този вариант е най-малко практичен, но ако имате пълен с олио фритюрник под ръка, може да се възползвате. В силно загрятата мазнина притоплянето на пържените картофки ще ви отнеме не повече от 1-2 минути.

Дайте оценка:

Тагове: картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче