Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да предотвратите изсъхването на сирената в хладилника

Ще ви е необходима само една съставка


Ако редовно намирате в хладилника си изсъхнали парчета сирена, до които не сте стигнали по-рано, значи този текст е за вас. В него ще откриете как лесно да предпазите вашите гауда, чедър и кашкавал свежи за по-дълго време.

Процесът на изсъхване се дължи на момента, когато ги оставите непокрити в хладна среда за по-дълго време. Така сирената губят част от влагата си и образуват твърда кора, която е неприятна за ядене.

За да предотвратите това, ви трябва само малко масло. Намажете тънък слой от него върху непокритите им места, за да намалите риска от изсъхване, както и да увеличите срока им на годност.

Маслото действа просто като защитен слой. Този пиниз е по-лесен за изпълнение, ако то е на стайна температура. Разнесете тънък маслен слой върху всяко парче сирене от всичките му страни, след това или го върнете в оригиналната му опаковка, или го увийте в пергаментова хартия, или го приберете в кутия за съхранение.

Така малките правоъгълни парченца сирена, които обикновено остават неизразходвани, ще заживеят своя нов живот в салати, паста, пица или други ястия по ваш вкус.

Дайте оценка:

Тагове: кашкавал сирене чедър

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче