Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Да си направим барбекю сос

По-просто е, отколкото си мислите!

5’ Подготовка
5’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Тайната съставка за тази иначе съвсем простичка рецепта за барбекю сос, който е идеален за приготвянето на свинско или пилешко месо, е пушеният червен пипер. Ако използвате соса за намазване на печено месо, може би е добра идея да го разредите с вода в съотношение 1:1. По този начин няма риск съдържащата се в соса захар да изгори заради високата температура във фурната.

Необходими съставки:

  • кетчуп - 1 к.ч.
  • ябълков оцет - 1/2 к.ч.
  • кафява захар - 20 гр.
  • 2 с.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. млян кимион
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. прясно смлян пипер

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки, разбъркайте и загрейте в малък тиган за около 5 минути.

Дайте оценка:

Тагове: сол червен пипер оцет кафява захар кетчуп

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче