Тайната съставка за тази иначе съвсем простичка рецепта за барбекю сос, който е идеален за приготвянето на свинско или пилешко месо, е пушеният червен пипер. Ако използвате соса за намазване на печено месо, може би е добра идея да го разредите с вода в съотношение 1:1. По този начин няма риск съдържащата се в соса захар да изгори заради високата температура във фурната.
Необходими съставки:
- кетчуп - 1 к.ч.
- ябълков оцет - 1/2 к.ч.
- кафява захар - 20 гр.
- 2 с.л. пушен червен пипер
- 1 ч.л. млян кимион
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. прясно смлян пипер
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки, разбъркайте и загрейте в малък тиган за около 5 минути.
ИЗБРАНО