Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вкусни знания за козето мляко

И защо да го слагаме по-често на трапезата си

Все по-често козето мляко взима надмощие над кравето. Това не е случайно, тъй като ползите му за тялото са неизброими, но не можем да изпуснем и факта, че си върви много добре с различни видове храни.

Във френската кухня, а и не само, козето сирене е изключителен деликатес. Комбинира се отлично със сушени плодове, зеленчуци, паста, салати, хляб и е интересна и изискана идея за предястие.

А сега нека видим няколко интересни причини, заради които си заслужава по-често да се срещаме с козето сирене и мляко на трапезата си, отколкото с кравето.

Разлики: Козето мляко може да бъде лесно различено от кравето най-вече по вкуса и миризмата. То е с по-висока масленост, по-питателно е и е особено богато на калций и фосфор.

Консумация: Млечните продукти, произведени от козе мляко, се консумират широко в страните от Източното Средиземноморие и Близкия изток.

Сладолед: От козето мляко се прави чудесен сладолед, който е лек и не пречи на храносмилателната система.

Грижа за кожата: Козето мляко е използвано за разкрасително средство още през древността. Днес то може да бъде открито в някои хидратиращи кремове, почистващи лосиони, маски за възстановяване на увредена от кожата слънце.

Картофи: Една от любимите храни в англоговорящите страни е картофеното пюре, запечено на фурна, към което се добавят чесън и козе сирене.

Сурово козе мляко: Може и да се намира трудно по магазините, но става все по-популярно. То е лесно смилаемо, има алкални свойства и помага на организма да запази нормалното си pH.

Витамини: Козето мляко е пълно с витамините A, K, E, D и тези от група В. Съдържа също минерални соли, аминокиселини и антиоксиданти.

Лечение: Благодарение на своите хранителни свойства козето мляко се препоръчва като облекчаващо средство при язви, както и за превенция от стомашни проблеми.

Дайте оценка:

Тагове: прясно мляко сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче