Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Цветни и лесни чорби с боб от консерва

До почерпим вдъхновение от световната кулинария

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Бобовите култури не само предлагат палитра от уникални вкусове, но също така са и богати на хранителни вещества като протеини, фибри и витамини. Ето няколко цветни видове боб чорба, вдъхновени от различните кухни по света. Най-хубавото при тях е, че се използват червен, бял или черен боб от консерва, което спестява досадно дългия процес по накисване, варене и изхвърляне на първата (и понякога втората) вода.

Чорба с черен боб

Това е вид мексиканска супа, приготвена с черен боб, домати, лук, чесън и различни подправки като кимион, риган и лют червен пипер. Някои версии могат да включват допълнителни съставки като свинско месо, ориз или царевица. Бобената чорба често се гарнира с наситнен пресен лук, настъргано сирене и заквасена сметана, което я прави една много засищаща гозба.

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Боб чорба по американски

Тя се прави основно от бял боб, свинско месо, лук, целина и домати. Подправките включват дафинов лист, мащерка и бахар, придаващи богат и по-"шарен" вкус. Може да се поръси със запържен бекон и да се сервира с препечени филийки.

Снимка: iStock by Getty Images

Свинска боб чорба по кубински

Това е една засищаща чорба, приготвена с боб, свинско месо, зеленчуци като чушки и домати и ароматни подправки като риган, кимион и кориандър. Добра идея е да се сервира с гарнитура от кисели краставички и пресен лук.

Снимка: iStock by Getty Images

Минестроне

Минестроне е традиционна италианска супа, която варира като рецепта според различните региони. Основните съставки обикновено включват различни видове боб, зеленчуци като картофи, моркови, зеле и домати, както и паста или ориз. Супата често съдържа и месо, като панчета или наденица, и ароматни билки като розмарин и босилек. Минестроне обикновено се сервира топла и може да бъде гарнирана с настъргано сирене като пармезан.

Дайте оценка:

Тагове: чесън червен пипер кориандър розмарин мащерка дафинов лист пресен лук домати зеле моркови целина свинско наденица супа бекон риган картофи заквасена сметана хляб кисели краставички боб бял боб червен боб паста краве сирене ориз кимион босилек пармезан лют пипер царевица бахар кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче