Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Класическа супа минестроне

Засищаща и много вкусна

15’ Подготовка
50’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 стрък селъри, нарязан на стино
  • 1 морков, обелен и нарязан на ситно
  • 1 тиквичка, нарязана на ситно
  • 70 г слайса пушена панчета
  • 1 голяма скилидка чесън
  • ½ ч.л. сух риган
  • 1 консерва (400 г) боб
  • 1 консерва (400 г) домати на кубчета
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1.2 л зеленчуков бульон
  • 1 дафинов лист
  • 70 г дребна паста
  • 100 г зеленини (кейл, манголд, спанак или др.)
  • Шепа пресен босилек
  • Настърган на ситно пармезан, за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в голяма тенджера на слаб към среден огън. В него запържете целината, лука, моркова, тиквичката и панчетата за 10 минути. Добавете чесъна и ригана и гответе за още около минута.
  2. Сипете боба, доматите, доматеното пюре, бульона и дафиновия лист. Подправете на вкус със сол и черен пипер, оставете супата да заври и нека къкри за 30 минути.
  3. Прибавете пастата и зеленините и гответе, докато пастата се свари.
  4. Разсипете минестронето в купички и поръсете всяка порция с пармезан и пресен босилек.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън дафинов лист лук домати моркови бекон бульон риган тиквички боб паста доматено пюре спанак пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче