Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Три страхотни начина, с които да върнете отново пастета у дома

Пробвайте, няма да съжалявате


Отворете се отново към света на пастета. На пазара вече съществуват толкова много негови вариации, приготвени от истинско месо, че не си заслужава да се отказвате от невероятния му вкус.

Освен намазан на филийка пастетът може да има и други интересни приложения в кухнята, за които дори не подозирате. След няколкото приготвени от нас предложения ще се опитаме да ви накараме да погледнете с други очи към този месен деликатес.

Сложете пастет в ястия с яйца

Пастетът и яйцата си подхождат чудесно. Използвайте го в омлети, бъркани яйца или го сложете дори върху такива на очи. За целта вземете какъвто пастет предпочитате.

В омлета добавете лук, нарязана на кубчета чушка и сирене чедър. Накрая завършете с лъжица пилешки пастет и го оставете да се загрее и отпусне. Така лесният и питателен обяд ще е готов за минути.

Ако искате да си приготвите бъркани яйца, смесете ги предварително с лъжица-две от пастета и овкусете със сол и черен пипер. Смляното месо в случая ще добави допълнителен протеин към ястието. За допълнителен вкус прибавете чесън, лук, чушка и лют червен пипер.

Пастетът би добавил дълбочина на вкусовете във всяка друга рецепта с яйца, особено към дяволските.

Използвайте го за дип

Неочаквани или очаквани гости - няма никакво значение, защото пастетът може да се превърне в част от вашия спасителен план. Най-лесният начин да задоволите апетита на вашите приятели е няколко вкусни дипа, тортила чипс, брускети, зеленчуци и дъска с мезета.

Освен традиционния хумус в различните му вариации, сложете и купичка с пастет. Обогатете го със заквасена сметана, за да придобие нужната кремообразност и готово. Ако сте търсачи на силни усещания, блендирайте пастета с авокадо, кориандър, чесън, лук, сол и лайм и изкачете класическото гуакамоле на следващо ниво.

Смесете го с билково масло

Билковото масло е способно да подобри вкуса на всяко ястие. Смесете го с пастет от свински дроб и намажете върху препечени филийки и сандвичи.

А как да си приготвите ароматното масло, вижте тук:

Какво да правите с остатъците от пастет

Остатъците от храна наистина са проблем, който обикновено се решава по най-лесния начин - с кофата за боклук. Ако обаче може да се избегне, ние винаги ще ви дадем някакво интересно предложение.

Отворено и неизядено бурканче или консерва с пастет може да се подмята в хладилника с дни. За да не се случва това, използвайте формички за лед, където да разпределите останалото количество и да го замразите в камерата. Когато малките кубчета пастет са готови, прехвърлете ги в херметически затваряща се кутия или в торбичка с цип. Така ще имате подръка малки порции, които да използвате в ястия, а защо не и отново намазани върху филийки, когато ги размразите.

Дайте оценка:

Тагове: свинско птиче месо

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче