Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Люта разядка с чушки и сирене

Предизвикайте сетивата си

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 червени чушки
  • 1 домат, настърган
  • 250 г краве сирене
  • 2 люти чушки
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 буркан нахут, отцеден
  • Зехтин
  • 2 ч.л. кимион
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Наситнен пресен магданоз

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Чушките се опичат от всички страни на силно загрят тиган без мазнина и се слагат в тенджера под капак, за да се задушат. После се обелват и се нарязват на ситно.
  2. Смесват се с настъргания домат, магданоза и сиренето.
  3. Към тях се добавят чесънът, кимионът, солта и черният пипер, наситненият магданоз и зехтин на вкус.
  4. Нахутът се изцежда и се натрошава с вилица. Смесва се с наситнените чесън и люти чушки. Всичко това се прибавя към разядката и тя се разбърква. Слага се в малка тенджерка или тиган и се пуска на умерен огън, за да закъкри. Сваля се от огъня, когато течността почти изври. Може да се сервира топла или охладена.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер домати печене варене тиган разядка пресен магданоз люти чушки червени чушки краве сирене кимион нахут

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче