Необходими продукти:
- 4 червени чушки
- 1 домат, настърган
- 250 г краве сирене
- 2 люти чушки
- 3 скилидки чесън
- 1/2 буркан нахут, отцеден
- Зехтин
- 2 ч.л. кимион
- Сол и черен пипер на вкус
- Наситнен пресен магданоз
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Чушките се опичат от всички страни на силно загрят тиган без мазнина и се слагат в тенджера под капак, за да се задушат. После се обелват и се нарязват на ситно.
- Смесват се с настъргания домат, магданоза и сиренето.
- Към тях се добавят чесънът, кимионът, солта и черният пипер, наситненият магданоз и зехтин на вкус.
- Нахутът се изцежда и се натрошава с вилица. Смесва се с наситнените чесън и люти чушки. Всичко това се прибавя към разядката и тя се разбърква. Слага се в малка тенджерка или тиган и се пуска на умерен огън, за да закъкри. Сваля се от огъня, когато течността почти изври. Може да се сервира топла или охладена.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО