Какво ще ви е необходимо:
- Касерола
- Дървена или пластмасова лъжица за разбъркване
Необходими продукти:
- Зехтин
- Сол
- Черен пипер
- Мащерка
- Ориз
- Краве масло
- Пармезан
- Лук
- Бяло вино
- Пилешки бульон
Купете тенджери
Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.
Начин на приготвяне:
- В касерола се загрява добре малко зехтин и в него се запържва наситненият лук до омекване.
- Добавя се 1 ч.ч. ориз и всичко се разбърква.
- Налива 1 ч.ч. бяло вино, което се оставя да се изпари напълно при периодично бъркане.
- Следва ред на пилешкия (или друг) бульон, от който се сипва толкова, че да покрие продуктите в съда.
- Слага се щипка сол, огънят се намаля и се следи течността. Когато тя изври, се добавя още от бульона и процесът се повтаря за 15-20 мин.
- Касеролата се сваля от огъня и готовото ризото се подправя с настъргания пармезан и 1-2 с.л. краве масло.
- Наръсват се сол, мащерка и черен пипер. Мащерката може да се замени или допълни от магданоз.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО