Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Няколко кулинарни вдъхновения с брюкселско зеле

Симпатичният зеленчук, който върши чудеса в кухнята

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Брюкселското зеле е един от зеленчуците, които се превръщат в истински кулинарен шедьовър, стига да се използват в съчетание с подходящите продукти. Ето няколко предложения, с които да го включите в седмичното си меню.

Печено брюкселско зеле с мед: Нарежете брюкселското зеле на половинки, подправете ги със зехтин, сол и черен пипер. Печете в предварително загрята фурна до златисто. След това полейте с балсамов оцет и мед.

На скара с пармезан: Нарежете брюкселското зеле на четвъртинки и го запечете на грил или скара до получаване на леко прегоряла коричка. Сервирайте го в чиния, поръсено с настърган пармезан.

Салата с бекон и орехи: Запържете бекон, нарязан на тънко, извадете го и в същата мазнина запържете наситненото брюкселско зеле. Смесете всичко в купа. Добавете печени орехи и дресинг от дижонска горчица, мед и лимонов сок. Овкусете салатата с малко зехтин и черен пипер.

Крем супа с брюкселско зеле: Сварете 500 г брюкселско зеле и 1-2 големи картофа. Пасирайте ги заедно с малко зеленчуков бульон и готварска сметана. Подправете супата със сол, черен пипер и индийско орехче. Сервирайте я гореща с малко крутони във всяка порция.

С чесън и лимон: Задушете зелето с малко чесън и зехтин. Добавете сока и настърганата кора от 1/2 лимон. Подправете със сол и черен пипер.

С къри и кокосово мляко: Запържете брюкселското зеле с наситнени лук и чесън. Добавете къри на прах и 1/2 ч.ч. кокосово мляко. Гответе докато сосът се сгъсти. Поднесете върху канапе от ориз басмати.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер къри пържене варене бекон лимон картофи готварска сметана индийско орехче мед орехи ориз пармезан балсамов оцет брюкселско зеле кокосово мляко кромид лук задушаване

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче