Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Балкански бисери: Лесни домашни чевапчéта

Апетитният и доста по-лесен вариант на нашите кебапчета

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 800 г кайма смес
  • 1 глава кромид лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 2 ч.л. черен пипер, млян
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 4 питки с "джоб"
  • 4 с.л. кисело мляко
  • 2 с.л. майонеза
  • 1/2 ч.л. кимион
  • Зехтин

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Лукът и чесънът се наситняват и се прехвърлят в купа, заедно с мляното месо.
  2. Добавят се солта, червеният и черният пипер, както и содата. Каймата се омесва с ръце.
  3. От нея се оформят малки топки, които се слагат върху дъска и се разточват с длан в продълговата форма.
  4. Чевапчéтата трябва по правило са с 2-3 пръста по-къси от нашенските класически кебапчета.
  5. Загрява се добре един грил тиган, в който се сипват 2 с.л. зехтин.
  6. Чевапчéтата се запържват от всички страни до получаване на хрупкава коричка и се изваждат върху кухненска хартия, а да се отцедят от мазнината.
  7. В купа се смесват малко зехтин, кимион, майонеза и кисело мляко в съотношение 1:2. Тези продукти се разбъркват до получаването на гладък сос.
  8. В джооб-питките се слагат по 1-2 с.л. от майонезено млечния сос и вътре се пъхат по 2-3 от чевапчéтата.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен пипер кайма смес питка сода кисело мляко майонеза кимион кромид лук келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче