Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Спиращ дъха мастър клас от шеф Андре Токев

Истинска рибна фиеста се завихри в Chef Talent


В петата седмица на първото кулинарно състезание за деца в България Chef Talent младите кулинари Камелия, Миа, Зорница, Спартак, Велизар и Теодор бяха изправени пред сложната задача да обезкостяват и филетират риба. Велизар се похвали, че вече го е правил вкъщи, а Камелия сподели, че рибата не е сред любимите ѝ ястия, но е сигурна, че ще се справи безупречно със задачата.

За първи път в предаването шеф Андре Токев изнесе мастър клас. Той обезкости и филетира риба, а с остатъчните продукти спретна невероятен бульон. Преди да започне голямата морска битка, децата се опитаха да познаят на око колко тежи една ципура. Веднага след това последва куиз, а победител от двете мини състезания стана Теодор. Той си спечели правото да получи предварително обезкостена риба. Децата имаха 15 мин. да обезкостяват и филетират, а шеф Токев остана впечатлен от начина, по който се справят малчуганите. С най-много точки - шест, се окичи Спартак, а Теодор не успя да се възползва максимално от предимството си и грабна само четири точки.

Източник: Soul&Pepper TV

Второто предизвикателство за седмицата логично бе приготвяне на ястие с вече обезкостената и филетирана риба. След като Богдана Трифонова сподели ценна информация за рибата и колко здравословно е да я консумираме редовно, Спартак получи привилегията да избере продуктите, с които ще готви той и останалите деца, както и да разпредели двойките главни и помощник-готвачи.

Източник: Soul&Pepper TV

Шеф Андре Токев постави начало на готвенето и определи точно 30 мин., за които младите готвачи трябваше да се справят със задачата. В кухнята на Chef Talant се разрази истинска кулинарна буря, а чиниите на децата изглеждаха впечатляващо. И въпреки че дуото Спартак и Велизар влязоха в някои противоречия, презентацията им трогна шеф Токев. Липсата на сол пък от своя страна изпрати Камелия на последното място с една точка, а двете точки на Боги отидоха безапелационно за Велизар. Седмичен победител стана Спартак, който получи и специална награда.

Детското кулинарно състезание се излъчва всеки понеделник и вторник от 18:00 ч. в ефира на Soul&Pepper TV.

Последвайте ни и в социалните мрежи:

Instagram - тук

TikTok - тук

Facebook - тук

Дайте оценка:

Тагове: Chef Talent

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче