Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ще обикнете завинаги броколите, ако ги приготвяте по този начин

Ако сте почитатели на лесно приготвената храна, значи трябва да опитате това у дома.

Броколите са фантастични, когато са хрупкави, добре подправени и запечени, а не разварени до неузнаваемост. Най-простият начин да достигнем до техния приемлив вид е да накъсаме главата броколи на розички, които да сложим в тава, да полеем с мазнина и да изпечем във фурната. Преди това обаче има още една стъпка, която ако предприемете, ще изпрати вкуса на зеленчука поне три нива нагоре.

От известно време в интернет пространството се върти любопитна идея за печени картофи, които в момент от готвенето биват леко смачкани с дъното на чаша. Резултатът след изпичането им е повече от хрупкав.

Използването на тази техника помага на по-голямата част от зеленчука да бъде в допир с повърхността на съда за печене. Така вкусът става многоизмерен, а удоволствието от лекото хруптене в устата ви е гарантиран.

Броколите не са от любимите зеленчуци на децата. Ефектът се засилва и от детските филмчета, където то често е представяно в негативна светлина. Начинът на приготвяне, който ще ви представим сега, почти гарантирано ще превърне зеления брат на карфиола в тяхна любима храна.

Е, да започваме.

Разделете една глава броколи на розички, които не бива да са много големи. Сложете ги в тава, полейте ги с олио или зехтин и ги запечете във фурната за 5 минути на 220 градуса, или докато омекнат.

След като ги извадите, вземете чаша за вода с по-широко дъно, за да ви е по-удобно. Натиснете с нея всяка от розичките, за да се смачка леко. Бъдете внимателни и не използвайте много сила. Овкусете броколите по ваше желание. Сложете сол, черен пипер, чесън и лук на прах, след което ги върнете обратно във фурната за още 5-10 минути.

Заради различната сила на уредите ви съветваме да наблюдавате процеса. Когато се появят признаци на приятен, златист загар, е време да ги извадите. При нужда, по средата на второто печене може да ги обърнете, ако фурната ви не пече равномерно отгоре и отдолу.

Може да сервирате готовите розички броколи с дресинг или сос, да ги използвате за гарнитура към основното ястие или вместо пуканки, придружаващи любимия ви филм.

Простичките неща понякога внасят разнообразието, от което имате нужда. Изпробвайте този прост трик, а ние вярваме, че ще останете доволни.

Дайте оценка:

Тагове: броколи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче