Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Коледна сангрия: Магия с нотки на круша и джинджифил

В празничните дни не е важна само храната, но и напитките


Разбира се, добре е на масата да присъства бутилка хубаво вино или друг алкохол, който ще подхожда с ястията, но нека отправим поглед към по-вълнуващата смес от вкусове, която да погъделичка небцето на гостите ви.

Сангрията е традиционна испанска напитка. Тя се поднася както в горещите летни дни, така и в по-студените, като има свой коледен вариант.

Рецептата, която ще ви предложим, е в комбинация от вкусни сезонни плодове и бяло вино, гарнирани с аромата на специфични за този сезон подправки.

Стъпките за коледната сангрия започват с резени сочна круша, червени боровинки и зрънца нар. Точно тези плодове придават на напитката сладка и леко тръпчива нотка, която събужда позаспалите от студеното време сетива. Освен бялото вино, към сангрията се добавя и джинджифилова бира на вкус, която придава типичния за сезон аромат на джинджифил.

Както при всяка друга вариация на сангрия, така и при тази може да експериментирате със съставките или количеството им, ако получите вдъхновение. Важното е да се забавлявате и да споделите творението си с любимите си хора.

А сега нека видим какво ще ви е необходимо, за да си приготвите тази пивка коледна сангрия у дома, с която ще може да зарадвате около 10-15 души.

Необходими продукти:

  • 2-3 круши
  • 1 лимон
  • 2 ч.ч. пресни или замразени червени боровинки
  • 1 ч.ч. зърна от нар
  • 750 мл сухо бяло вино
  • ½ ч.ч. крушова ракия
  • ½ ч.ч. захар
  • 330 мл джинджифилова бира
  • Пресен розмарин за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете крушита на резени, почистете семената и дръжката, след което изстискайте върху тях сока от лимона, за да предотвратите покафеняването им.
  2. В подходяща кана сложете крушите, боровинките и нара.
  3. В отделен съд смесете виното, ракията и захарта, като може да регулирате количеството ѝ според желанията ви за сладост.
  4. Изсипете винената смес в каната с плодовете. Покрийте я и я оставете в хладилника за най-малко 4 часа, за да се смесят вкусовете.
  5. Когато дойде моментът да сервирате сангрията, прибавете джинджифиловата бира, разбъркайте внимателно с дървена лъжица и поднесете в красиви чаши със стръкче розмарин в тях.

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче