Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тостове със свинско контрафиле

Засищаща следобедна закуска

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
5’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

Хляб, 6 филийки

  • 300 г свинско контрафиле
  • Сол и черен пипер
  • Кимион на прах
  • Куркума
  • 100 г настърган кашкавал
  • 1/2 домат, на колелца
  • 1/2 краставица, на колелца
  • 1 с.л. майонеза
  • 2 с.л. кисело мляко
  • Зехтин
  • Чили

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. За три сандвича се използват 6 филийки, които се разделят на горна и долна част.
  2. Контрафилето се нарязва на тънки лентички и в купа се овкусява с кимиона, куркумата, чилито, малко зехтин, сол и черен пипер.
  3. Месото се запържва в силно загрят тиган.
  4. Връху всяка горна и долна филийка се намазва смес от разбитите кисело мляко и майонеза с добавен малко зехтин, сол и черен пипер.
  5. Върху долната филийка се поръсва малко от настъргания кашкавал и се нарежда от опърженото контрафиле.
  6. По вътрешната страна на горната филийка се добавят доматите и краставиците.
  7. Сандвичите се сглобяват и се пекат на грил тост до разтопяване на кашкавала.

 

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер домати краставици свинско пържене тиган чили кисело мляко хляб майонеза кашкавал кимион куркума сандвич

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче