Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Какво става с тялото, когато хапвате супа всеки ден

Полезно ли е или не?


Практична, лесна за приготвяне и с възможност за голямо разнообразие - изглежда, че супата има само предимства. Въпреки че на децата тя не е от най-любимите храни, щом станат възрастни обаче започват да разбират защо родителите им са държали да я похапват по-често.

Едно от чудесните качества на супата е това, че може да се яде през цялата година. Разновидностите ѝ са толкова много - от топли и студени, до питателни и леки, затова е много лесно да задоволите вкуса и най-капризните си близки.

Супите са изключително полезни, когато са приготвени от сезонни съставки, но въпреки това, добре ли е да ги консумираме всеки ден?

Отговорът е кратък, но съдържателен - да. Заради високото си водно съдържание супата помага на тялото да бъде добре хидратирано. Освен това, благодарение на зеленчуците, тя има много фибри, които са изключително полезни за добрата работа на храносмилателната система. Супата може да бъде ниско калорична или богата на хранителни вещества, както и да има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Ако похапвате всяка вечер супа, която е без животински протеин и с малко мазнини пък ще помогнете на тялото да се детоксикира по-лесно, а на сутринта ще се чувствате леки.

Коя супа да предпочетете?

Тук няма защо да спазвате определени правила. Яжте такива супи, каквито пожелаете, но при едно условие - приготвяйте ги у дома. Не посягайте към полуфабрикати и консерви, най-малко към тези на прах, тъй като няма да получите необходимите за тялото ви полезни вещества. А и на стомаха ви хич няма да му хареса.

Да си готвите супи със сезонни зеленчуци е лесна задача и обикновено не отнема никакво време. Ако сготвите по-голямо количество, затворете супата в буркани, докато е още гореща, и така ще се наслаждавате на вкуса ѝ и след седмица.

Това са нашите предложения, с които да разнообразите домашните си рецепти.

Дайте оценка:

Тагове: супа

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче