Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 1 глава лук, наситнена
- 2 моркова, наситнени
- 2 стръка селъри, наситнени
- 2 с.л. доматено пюре
- 3 скилидки чесън, накълцани
- 3 стръкчета розмарин или мащерка
- 1 л зеленчуков бульон
- 1 консерва домати на кубчета от 400 г
- 1 консерва нахут от 400 г
- 150 г фиде орзо
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в дълбока тенджера на среден огън и запържете в него лука, морковите и целината за 15 мин., докато омекнат.
- Прибавете доматеното пюре, чесъна и стръкчетата розмарин или мащерка. Гответе няколко минути, за да се карамелизира пюрето.
- Налейте бульона, сложете доматите на кубчета и нахута заедно с течността от консервата. Оставете да къкри 15 мин.
- Залейте фидето с гореща вода в купа. Нека се накисне за 15 мин., докато набъбне.
- Отцедете го и го прибавете към супата и го гответе за 5-8 минути. Фидето трябва да се сготви напълно.
- Извадете стръкчетата розмарин или мащерка, след което овкусете със сол и черен пипер.
- Сипете супата в купички и поднесете със струйка зехтин.
ИЗБРАНО