Необходими продукти:
- 85 г сурова леща
- 2 моркова, нарязани на кубчета
- 3 стръка селъри, нарязани на парченца
- 2 малки стръка праз, нарязани на парченца
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. пресни листенца мащерка
- 3 големи скилидки чесън, накълцани
- 1 с.л. вегета
- 1 с.л. кориандър
Начин на приготвяне:
- Сложете всички съставки в тенджера и ги залейте с литър и половина вряща вода. Разбъркайте.
- Покрийте съда и варете около 30 мин., докато зеленчуците омекнат и лещата се свари.
- Ако желаете, може да я пасирате.
- Поднесете супата топла с препечен хляб.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО