Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зимна супа с леща и зеленчуци

Слагате всички продукти в тенджерата и след половин час се наслаждавате на страхотен вкус

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 85 г сурова леща
  • 2 моркова, нарязани на кубчета
  • 3 стръка селъри, нарязани на парченца
  • 2 малки стръка праз, нарязани на парченца
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. пресни листенца мащерка
  • 3 големи скилидки чесън, накълцани
  • 1 с.л. вегета
  • 1 с.л. кориандър

Начин на приготвяне:

  1. Сложете всички съставки в тенджера и ги залейте с литър и половина вряща вода. Разбъркайте.
  2. Покрийте съда и варете около 30 мин., докато зеленчуците омекнат и лещата се свари.
  3. Ако желаете, може да я пасирате.
  4. Поднесете супата топла с препечен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър моркови селъри прясна мащерка доматено пюре леща

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче