Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Доматена супа с пиле

Здравословно ястие за студените дни

5’ Подготовка
15’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 2 л вода
  • 2 дафинови листа
  • 1 скилидка чесън
  • мащерка, прясна
  • 2 с.л. зеленчуков бульон
  • зехтин
  • 2 моркова
  • 2 стръка целина
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • черен пипер
  • мащерка

Начин на приготвяне:

  1. Поставете една тенджера с вода на силен огън и я оставете да се загрее добре.
  2. Разфасовайте пилето и го прехвърлете в съда.
  3. Добавете дафиновите листа, чесъна, мащерката и зеленчуковия бульон, намалете котлона и оставете всичко да къкри за 1 час.
  4. Махнете тенджерата от печката и я оставете настрана, така че пилето да се охлади в бульона.
  5. Прецедете го, оставете го настрана и не изхвърляйте течността.
  6. Върнете тенджерата върху котлона на силен огън, добавете 2 с.л. зехтин и оставете мазнината да се загрее добре.
  7. Лукът и целината се нарязват на едро и се добавят вътре.
  8. Нарежете морковите на ситно, добавете ги към останалите зеленчуци и ги задушете за 1-2 мин.
  9. Сложете доматеното пюре и разбъркайте с дървена лъжица.
  10. Добавете люспите чили заедно със заделения пилешки бульон, покрийте тенджерата с капак, намалете котлона и оставете супата да се вари за около 10 минути.
  11. Отстранете кожата от пилето, накъсайте месото, добавете го в тенджерата и разбъркайте.
  12. Свалете съда от огъня и разпределете супата в чинии.
  13. Полейте със зехтин, поръсете с прясно смлян черен пипер, мащерка и люспи чили и сервирайте с начупен пресен хляб.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер мащерка дафинов лист лук моркови целина пиле бульон хляб доматено пюре лют пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче