Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 300 г селъри, нарязано на кръгчета и с отстранена жилава част
- 1 скилидка чесън, обелена
- 200 г картофи, обелени и нарязани на кубчета
- 500 мл зеленчуков бульон
- 100 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън.
- Сложете в него селърито, картофите и чесъна. Добавете малко вода, щипка сол и гответе за 15 мин., като разбърквате редовно. Сипете още малко вода, ако зеленчуците започнат да залепват.
- Налейте зеленчуковия бульон и оставете да заври. Когато това стане, намалете температурата и нека течността къкри още 20 мин., докато картофите се сварят напълно и целината омекне.
- Пасирайте супата, след това изсипете млякото и пасирайте отново. Подправете на вкус и сервирайте в купички заедно с препечени филийки.
ИЗБРАНО