Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Добре ли е да използвате алуминиево фолио в еър фрайъра

А пергаментова хартия?


Еър фрайърът е уредът, който набира все по-голяма популярност. Изключително удобен заради размерите и функциите си за по-здравословно готвене, с него храната може да бъде още по-изкушаваща.

Лесното му почистване е от изключително значение, тъй като стъпил веднъж в къщата ви, уредът за готвене на горещ въздух ще се превърне в един от главните участници в кухнята.

За да го предпазите от колкото се може повече замърсяване, сигурно се чудите дали е подходящо да използвате алуминиево фолио или хартия за печене, които с лекота биха "уловили" трохи и разтичащ се кашкавал.

Краткият отговор е да, но има някои допълнителни подробности. Нека първо видим какви са привилегиите, когато посегнете към алуминиевото фолио.

  • Лесно почистване: Както казахме и по-рано, то ще ви спести продължителното миене на кошницата на уреда.
  • Предотвратяване на залепването: Някои храни могат да застрашат истински уреда, като при почистването му след това без да искате да повредите някоя негова част. С алуминиевото фолио ще се презастраховате от възможни подобни инциденти.
  • Равномерно готвене: Това фолио може да помогне за провеждането на топлина, което води до по-равномерно готвене на храната, особено за по-дебели парчета месо.

Какво трябва да знаете при поставянето на алуминиево фолио в еър фрайъра

  • Покрийте частите в кошницата само там, където е поставена храната;
  • Не слагайте фолио под кошницата, т.е. в дъното на самия уред;
  • Уверете се, че сте притиснали фолиото с храна преди да включите уреда;
  • Не препълвайте кошницата;

За най-сигурно винаги проверявайте дали няма някое друго изискване или забрана за употреба в упътването от производителя.

Ако разполагате само с пергаментова хартия у дома, не се колебайте да я използвате за същите цели. Винаги внимавайте обаче да има храна върху нея и никога не загрявайте предварително уреда, когато вече сте покрили кошницата с нея. Правете го в момента на слагане на продуктите. В противен случай съществува опасност от пожар.

И накрая ще ви посъветваме отново да видите какви са изискванията за конкретния модел еър фраър. Някои производители не биха толерирали употребата както на алуминиево фолио, така и на хартията за печене. За вашата безопасност вижте в упътването на уреда.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче