Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Да си оближем пръстите: Пилешки крилца с дресинг от мед и барбекю сос

Смела на вкус, но класическа рецепта

25’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Пилешките крилца са идеални за похапване пред телевизора или когато имате гости. При яденето им няма нужда от излишна суета - не са ви необходими нож и вилица, и засищат чудесно. Въпреки че се водят за класическо предястие, крилцата могат да се превърнат и в звездата на вечерята, сервирани с гарнитура от картофи и зеленчуци например.

Ниската им цена спрямо други части от пилето също ги поставя лесно в центъра на прожекторите, а и да бъдем честни - кой не обича крилца, особено когато са приготвени по зашеметяващ начин.

Идеята за крилца в дресинг от мед и барбекю сос е смела, но в същото време доста класическа. За да си ги приготвите у дома ще са ви нужни само няколко съставки, с които ще постигнете най-зашеметяващия солено-сладък вкус, който някога сте опитвали. Освен това, крилцата ще са готови за по-малко от час, имайки предвид, че първо ще бъдат изпържени, а след това - изпечени във фурната.

Съвет: Ако използвате замразени крилца, уверете се, че са напълно размразени преди да ги пуснете в горещата мазнина.

Нека започваме.

Необходими продукти:

  • Олио за пържене
  • 2-3 големи яйца
  • 1 до 1 и ½ с.л. вода
  • Барбекю сос - 1 опаковка
  • ¼ ч.ч. мед
  • 2 до 2 и ½ ч.ч. брашно
  • 20 разполовени пилешки крила, с отстранена крайна част

Начин на приготвяне:

  1. В дълбока тенджера сипете достатъчно олио за пържене, което трябва да покрива добре крилата, и го загрейте на около 175 градуса.
  2. Смесете и разбъркайте заедно яйцата и водата. Оставете настрани.
  3. Смесете също барбекю соса и меда. Тук може да експериментирате с вкуса, като добавите повече или по-малко от единия или другия продукт.
  4. За да ви е по-лесно, сложете брашното в хартиена торба и пуснете вътре крилата. Затворете я плътно и я раздрусайте. След което потопете всяко парче от месото в яйчената смес и върнете обратно в торбата с брашното. Раздрусайте отново.
  5. Когато олиото за пържене е достигнало подходящата температура, пуснете 2-3 крила в него. Извадете ги върху кухненска хартия, когато станат златистокафяви и хрупкави.
  6. Загрейте фурната на 160 градуса. Потопете крилата в дресинга от мед и барбекю сос, след което ги подредете в плоска тава, предварително постлана с хартия за печене. Уверете се, че парчетата месо не се опират едно в друго.
  7. Печете крилата около 15-20 мин., или докато първоначалният им блясък изчезне. Тогава вече са готови и може да ги извадите.
  8. Сервирайте ги топли и по желание със свежа зелена салата.

Дайте оценка:

Тагове: пилешко яйца бяло брашно мед вода сос барбекю

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче