Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Набързо: Кайсиев сос за печено пилешко месо

С него то става по-хрупкаво и ароматно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
0’ Подготовка
5’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 с.л. конфитюр от кайсии
  • 3 с.л. майонеза
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. оризов оцет

Начин на приготвяне:

  1. Смесете всички продукти в купа и ги пасирайте или разбъркайте много добре.
  2. Загрейте фурната на 200 градуса.
  3. Намажете пилешкото месо с получения сос и печете до готовност. Сосът е най-добър за птиче месо с кожа - бутчета, крилца, както и цяло пиле или пуйка.

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Дайте оценка:

Тагове: горчица пилешко печене конфитюр тава майонеза кайсии оризов оцет

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче