Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Изкусително: Пилешки "Шиш таук"

Изключително лесен за приготвяне в домашни условия

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
20’ Подготовка
45’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 800 г филе от пилешки гърди, на големи кубчета
  • 1 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • Сол на вкус
  • 2 с.л. лютеница
  • Олио
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 1 с.л. лимонов сок

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Приготвя се марината от олиото, лютеницата, черния пипер, киселото мляко, лимоновия сок, червения пипер и солта. Тя трябва да преседи в хладилника за една нощ.
  2. Филето се нарязва на едри парчета, слага се в купа и се залива с маринатата. Омесва се добре с ръце. Оставя се да поеме ароматите за около час в хладилника.
  3. Парчетата пилешко се нанизват на шишове за печене и се приготвят на скара, парти грил или във фурна.
  4. Поднасят се с гарнитура от пържени картофи и свежа салата.

 

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер олио пилешко пържене печене тиган тава пушен червен пипер кисело мляко лимонов сок лютеница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче